O tânără din România a luat argintul la Olimpiada Internațională la o limbă străină pe care nu a învățat-o la școală

Ana Maria Ghenghea (Facebook)
Ana Maria Ghenghea (Facebook)

Ana Maria Ghenghea a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Neogreacă, deși, în urmă cu nici un an de zile, nu știa nici măcar un cuvânt în această limbă.

Bârlădeanca în vârstă de 17 ani a reușit să învețe o limbă străină care nu se predă la școală și a devenit olimpică la această materie. Olimpiada Internațională de neogreacă s-a încheiat în 12 septembrie și a avut loc la București. Ana Maria Ghenghea s-a clasat pe locul doi, scrie Vremea Nouă.

“Acesta este rezultatul muncii depuse în ultimele câteva luni, atât de mine cât şi de doamna Afrodita Siriopol: premiul al II-lea si medalia de argint. Este prima dată când particip la această olimpiadă şi mă bucur enorm ca am reuşit sa obţin un premiu chiar şi la etapa internationala! Felicit toţi participanţii, cu toţii au fost foarte bine pregătiţi!”, a scis tânăra pe pagina sa de Facebook.

Tânăra s-a alăturat Comunității Elene din Bârlad, care își propune să formeze tineri în neogreacă (greaca modernă) prin cursuri gratuite.

La Olimpiada Internațională de Neogreacă au participat 37 de elevi din Grecia, Ungaria, Bulgaria, România și Republica Moldova.

”Sunt atrasă de limbile străine. Neogreaca este o limbă specială, foarte interesantă. Mă bucur că am reușit să obțin o medalie și poate la anul voi aduce aurul pentru țara mea”, a spus Ana Maria Ghenghea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, care a studiat și engleza, franceza, spaniola și germana.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: