O tânără cercetătoare din Cluj a câștigat o bursă de un milion de euro

Alexandra Baneu, Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca. Foto: Facebook

Alexandra Baneu este singura cercetătoare din România care a câștigat unul dintre granturile oferite de Consiliul European pentru Cercetare.

Tânăra va primi un milion de euro pentru a analiza, în următorii cinci ani, instrumentele de lucru ale studenților de la facultățile de teologie din Evul Mediu, în secolele XIV-XV.

Alenxandra Baneu își desfășoară munca, alături de o echipă de cercetători, la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, potrivit Știrile TVR1. Echipa este una foarte tânără, cu o medie de vârstă de aproximativ 35 de ani.

Cu milionul de euro primit de la Consiliul European pentru Cercetare vor fi finanțate deplasările în scop științific, organizarea unor evenimente și eventualele achiziții necesare desfășurării proiectului.

În cadrul competiției organizate de Consiliul European pentru Cercetare, doar 13% din proiectele participante au obținut burse în valoare totală de 677 de milioane de euro. Alexandra Baneu se numără printre cei 436 de câștigători din acest an.

”Noi avem ambiția să realizăm o bază de date în care să catalogăm toate manuscrisele care pot fi descrise ca fiind caiete studențești”, a spus Alexandra Baneu pentru sursa citată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.