Proprietarul restaurantului Tansylvania Steakhouse din Cluj, Avram Gal, i-a „donat” un burger de 6.200 de euro unei tinere care a intrat la facultate la Sorbona. Rețeta cuprinde văbrioară de carne de vită Kobe, o chiflă de 300 de grame făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia, și apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, fără minerale, adusă din Norvegia. De asemenea, burgerul este acoperit cu foiță de aur.
La interior, potrivit patronului, mai este brânză Gruyere Swiss maturată 10 luni, 100 de grame de jamon iberico de bellota de cinco jotas, cipolla (ceapă) de Tropea caramelizată, maioneză din ou bio Marans cu demiglace de carne Wagyu Kobe, salată biologică din grădina de legume proprie a restaurantului, ou moale bio de găină araucana, chipsuri din cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură nobilă de gâscă, trufe locale din Transilvania, caviar Beluga Imperial, salată creață specială.
Însă gestul patronului restaurantului care vind burgerul, a fost criticat.
„Așa știu unii să-și arat suprema apreciere: mațu plin, apoi aur pe hârtia igienică”, a spus bucătarul chef Paul Siserman, care a impresionat la emisiunea culinară Masterchef.
„Cel mai scump burger din lume” costă 6.200 de euro, se gătește la Cluj și îi este destinat publicului Untold. Ce conține? Sună a mișto, dar nu e: «UN KIL» de vită Kobe, o chiflă făcută cu maia veche de 300 de ani, apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, foiță de aur, cartofi de 700 de euro kilogramul, «caviar Beluga imperial», trufe, jamon din cel mai costisitor, ou moale de găină araucana și alte ingrediente care să leșine orice snob profesionist. (…)
Burgerul prezentat, sâmbătă, în premieră a fost dăruit unei absolvente de liceu din Cluj-Napoca, Amalia Hațegan, care a fost admisă în acest an la Universitatea Sorbona din Paris, specialitatea Matematică-Informatică.
Așa s-au gândit oamenii de la restaurant să premieze performanța: cu un maldăr de mâncare. Cu două kile de potol ridicol de scump, imposibil de consumat la o singură masă (ori chiar două) de un om normal. Doar așa știu unii să-și arate suprema apreciere: mațu’ plin, apoi aur pe hârtia igienică”, a reacționat bucătarul chef Paul Siserman.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: