O tânără acoperă griul orașului cu picturi murale inedite

picturi murale
Picturi în San Francisco Foto: Facebook Mona Caron


O tânără artistă din San Francisco este inspirată în fiecare zi de rezistența buruienilor care își fac loc în cele mai neașteptate locuri din oraș, chiar dacă de cele mai multe ori condițiile sunt vitrege și face picturi murale în orașul natal.

În crăpăturile trotuarelor și în apropierea zidurilor, buruienile cresc nestingherite și oferă o pată de culoare orașului monoton.

Mona Caron portretizează pe pereții unor clădiri păpădii și alte plante care o inspiră în procesul său de creație. Deși nu au vreo utilitate medicală sau estetică, Mona găsește buruienile din oraș extrem de frumoase și le reproduce la o scară mai mare pe unii pereți murdăriți de grafitti sau pe clădri unde i se permite să facă picturi murale.

picturi murale
Picturi murale în San Francisco

Timp de câteva zile, artista lucrează la o singură lucrare, iar asemănarea cu realitatea e izbitoare și îi uimește pe toți cei care privesc rezultatul muncii sale.

Pe pagina sa de Facebook, artista își prezintă desenele și pașii pe care i-a urmat. De multe ori, Mona are nevoie să se urce la mare înălțime pentru a putea lucra, dar nu are nicio problemă, pentru că vrea ca totul să iasă bine.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.