O tânără a vrut să-și vândă bebelușul cu 15.000 de lei

FOTO: Dineza/Pixabay.com
FOTO: Dineza/Pixabay.com

O tânără din Sălaj a vrut să-și vândă bebelușul cu 15.000 de lei. Banii i-ar fi oferit un bărbat de 54 de ani din Cluj.

Potrivit procurorilor DIICOT, tânăra, în vârstă de 20 de ani, a născut în iulie 2019 la Spitalul Orășenesc Huedin și a fost abordată la scurt timp de un bărbat care i-a propus să-i cumpere nou-născutul.

Acesta i-a propus să-i achite banii în două tranșe, respectiv 1.000 de euro în momentul întocmirii certificatului de naștere, iar restul sumei de bani atunci când copilul va împlini vârsta de 1 an.

Pentru a da o aparență de legalitate, cei doi s-au înțeles să declare în fals că bărbatul este tatăl biologic al bebelușului, acesta să îl recunoască și să-l ia pe cale legală ca părinte.

Procurorii mai spun că tânăra și bărbatul de 54 de ani au mers la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Orașului Huedin, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic.

După ce a obținut certificatul de naștere, bărbatul i-a dat tinerei suma de 2.100 de lei. Cei doi vor ajunge în fața judecătorilor de la Tribunalul Sălaj cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

FOTO: Dineza/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.