O șoferiță care a plimbat un bărbat pe capota mașinii merge la închisoare

O șoferiță în vârstă de 51 de ani, care a mers cu un bărbat pe capotă prin centrul Bucureștiului pe o distanță de aproape doi kilometri, a fost condamnată la închisoare cu executare în regim de detenție. Sentința a fost dată de judecătorii Curții de Apel București.

Femeia a fost găsită vinovată pentru tentativă de omor. În primă instanță, femeia a primit o pedeapsă de 7 luni de închisoare cu suspendare și plata unor cheltuieli judiciare de 9.000 de lei.

Pe 26 aprilie 2022, Curtea de Apel a decis că șoferița se face vinovată de tentativă de omor, loviri și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice și a fost condamnată la 3 ani și 5 luni de închisoare cu executare, potrivit ziare.com.

Incidentul a avut loc în toamna anului 2015, în centrul Capitalei. Femeia a fost implicată într-un accident auto minor, care s-a soldat cu pagube materiale. Nu s-ar fi înțeleg cu celălalt șofer implicat în accident și a decis să plece mai departe. Șoferul a încercat să o oprească, însă a mers mai departe și l-a luat pe capotă. Din cauza traficului aglomerat, femeia a oprit, însă când șoferul a încercat să coboare, l-a luat din nou pe capotă.

Șoferița a oprit după ce a fost blocată de mai multe mașini, inclusiv de una în care se aflau polițiști îmbrăcați în civil.

În fața instanței, femeia a spus că s-a speriat când s-a trezit cu bărbatul pe capotă, o amenința și lovea cu pumnii în parbriz și nu și-a dat seama că a fost implicată într-un accident. În plus, a susținut șoferița, în mașină se afla și copilul său minor, motiv pentru care s-a panicat și mai tare când a realizat că nu știe să blocheze ușile autoturismului, acesta fiind motivul pentru care a ales să nu oprească și să apeleze numărul unic de urgență.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.