O senatoare PSD vrea ca orice persoană să poată pătrunde într-o locuință, fără mandat

Siminica Mirea (PSD). Foto: realitateaoltului.ro

Senatoarea de Olt Siminica Mirea, care a migrat de la PNL la PSD în urmă cu câteva luni, și este unul dintre marii proprietari de terenuri din județ, a propus un proiect de lege care vizează permisiunea oricărei persoane de a pătrunde într-o locuință, fără mandat.

Conform proiectului de lege depus la Senat, la articolul 157 din Codul de Procedură Penală, se adaugă un al treilea alineat care prevede: „Prin excepție, este permisă pătrunderea oricărei persoane în domiciliu, fără emiterea unui mandat de percheziție domiciliară, atunci când există indicii temeinice privind existența unei primejdii privind viața sau integritatea fizică a unei persoane și este necesară pătrunderea pentru înlăturarea acesteia”.

Modificarea legii vine după tragedia de la Caracal, când, pe lângă incompetența dovedită a polițiștilor, aceștia au stat ore bune la poarta criminalului pentru că se temeau să nu încalce procedurile percheziției domiciliare, înăsprite tot de PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, care a ajuns, între timp, la pușcărie.

Proiectul de lege mai prevede pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 8 ani pentru lipsirea de libertare în mod ilegal a unei persoane și pedeapsă cu închisoarea, de la 6 luni la 2 ani pentru supravegherea nelegitimă și fără drept a unei persoane sau a locuinței acesteia

Senatoarea de Olt Siminica Mirea, care are în declarația de avere, alături de soțul ei, numeroase terenuri și păduri, vrea pedepse de la o lună la 2 ani pentru transmiterea de amenințări prin telefon sau alte mijloace de comunicare, pedeapsa putând varia în funcție de gravitatea faptei.

Proiectul de lege dorește și pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă pentru ”pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relații de muncă sau al unei relații similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situație umilitoare”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.