O școală din România a fost modernizată și apoi închisă

O școală din comuna ieșeană Cotnari a fost închisă în 2011, după ce în 2009 a fost modernizată. Acum se află în paragină, potrivit Digi24.

Fondurile pentru reparațiile școlii din satul Horodiștea au fost date de la Ministerul Educației, însă nu s-a luat în calcul și faptul că sunt prea puțini copii.

„Selecția a făcut-o Inspectoratul Școlar, dar și noi ne doream ca toate școlile din comună să fie reabilitate. Nu mi-au cerut nicio părere, nimic. Doar atât, eu am spus că sunt nemulțumit de felul în care se cheltuie banii publici”, a declarat fostul primar al comunei Cotnari, pentru Digi24.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean Iași, banii au venit prin hotărâre guvernamentală şi au fost repartizaţi de inspectorat către şcoala respectivă conform deciziei Ministerului.

O situație asemănătoare se poate întâmpla și în comuna Rediu, unde s-au investit 500 de mii de lei într-o clădire nouă, cu cinci săli, însă la cursuri sunt doar 15 preșcolari.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.