O româncă, inclusă în cel mai curajos proiect spațial al momentului

Româncă inclusă în proiectul spațial Captură video

Misiunea spațială Mars One, ce vizează trimiterea în 2024 a unei echipe de astronauți pentru a coloniza planeta roșie, își caută candidați, iar o româncă face parte dintre ei.

Andreea are 34 de ani și locuiește în Canada, având dublă cetățenie. Ea vrea să fie unul dintre cei 100 de candidați pentru misiune și și-a arătat acest interes în timpul unui interviu.

Mars One a anunțat numele celor 100 de candidați care s-au calificat , dar doar 40 dintre ei vor intra practic în programul de antrenament pentru o călătorie pe Marte, finanţată prin intermediul unei emisiuni TV de tip reality-show, iar Andreea este printre ei, informează independent.co.uk.

„Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, a spus Andreea înainte de a fi anunțată.

Tânăra crede că are calități care o recomandă să fie printre candidați și că faptul că îi plac foarte mult provocările este un atu pentru fiecare viitor astronaut. Ea lucrează ca analist în industria IT, iar în timpul liber urmează un curs pentru a obține licența de pilot autorizat.

„Cred că sunt un candidat potrivit pentru această misiune, pentru că sunt independentă, iubesc provocările şi sunt suficient de încăpăţânată pentru a nu renunţa niciodată în faţa problemelor, îmi place aventura, îmi place să-mi asum riscuri, sunt curioasă din fire şi sunt demnă de încredere”, a adăugat ea.

După ce vor fi atent aleși, cei 40 de noocoși vor urma un program de pregătire care se va întinde pe o perioadă de opt ani, în cadrul unui reality show de televiziune, iar telespectatorii vor decide care sunt cei patru norocoși care merită oportunitatea de a ajunge pe Marte.

Încasările ce vor fi generate de această emisiune TV vor contribui la finanţarea misiunii spaţiale spre Marte, al cărei cost estimativ este de 6 miliarde de dolari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.