O româncă fotomodel, candidată la alegerile locale în Italia, atacată: „Țiganco, marș în țara ta!”

FOTO: Aylin Nica/Instagram
FOTO: Aylin Nica/Instagram

O tânără de 20 de ani, de origine română, va candida în Italia pentru un post de consilier al localității Vignola, provincia Modena. Însă, Aylin Nica este contestată atât de români, care o acuză că s-a înscris într-un partid extremis, dar și de italieni care îi detestă pe străini.

Tânăra este studentă la economie și marketing și este în Italia de la 11 ani. Ocazional este fotomodel. S-a înscris în Liga Nordului, un partid naționalist, condus de Matteo Salvini. Potrivit Adevarul.ro, care citează site-ul affaritaliani.it, de când și-a depus candidatua, tânăra a devenit ținta unor insulte.

Pe reţelele de socializare, Aylin a fost făcută „Ţiganca din Vignola”. Altcineva i-a transmis: „Ţiganco, marş în ţara ta de r…t”. „Te-ai vândut partidului care urăşte oamenii la fel ca părinţii tăi, care s-au mutat în altă parte pentru a trăi mai bine”, „Ţiganco! Ai numai r..t în creier!”, „Eşti mai potrivită pentru Miss Italia decât pentru politică”, sunt câteva dintre mesajele pe care tânăra le-a primit.

Tânăra spune că a știut că va stârni ura unora. „Dacă aş crede că Lega (n.r. – Liga de Nord) este un partid rasist, nu aş fi candidat pentru ei. N-am suferit niciodată vreo discriminare, nici această atitudine pe care am văzut-o în ultimele zile”, a declarat, pentru affaritaliani.it, Aylin Nica.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.