O româncă este lăudată de CNN

Anul trecut, în mai, proiectul Alexandrei Grigore a câștigat marele premiu la competiția „Women Startup Chalenge Europe 2017”. FOTO: womenwhotech.com
Anul trecut, în mai, proiectul Alexandrei Grigore a câștigat marele premiu la competiția „Women Startup Chalenge Europe 2017”. FOTO: womenwhotech.com

Alexandra Grigore, co-fondatoarea unei organizații care a inventat un scanner portabil, a fost lăudată într-un reportaj CNN. Aparatul care a fost inventat de Alexandra Grigore și echipa ei le creează dosare medicale oamenilor care nu sunt înregistrați în bazele de date ale autorităților.

Dispozitivul este folosit în special în țările din Africa și în cele sărace din Asia. Scanner-ul portabil îi amprentează pe oameni și apoi, pe baza acestor date, li se întocmește un dosar medical complet, în care sunt trecute toate controalele efectuate.

Aparatul se conectează la smartphone-urile medicilor și asistenților, iar amprentele ajung apoi automat în bazele de date. Fiecare pacient are un cod alocat.

„Tehnologia biometrică le permite multor organizaţii să evite un sistem bazat pe computer şi să treacă de la un sistem birocratic, la unul mobil. Sunt 1,1 miliarde de oameni în lume care nu figurează în acte oficiale, precum paşaport, certificat de naştere, ceea ce-i face invizibili pentru restul lumii”, a declarat Alexandra Grigore, cofondatoare Simprints.

Alexandra Grigore este absolventă a absolvit științe economice și Politehnica București și are un master în nanotehnologie și biotehnologie, la o universitate din Germania.

Rezultatele sale le-au atras atenția reprezentanților fundației conduse de Bill Gates, fondatorul Microsoft. Mai exact, Alexandra Grigore a primit o bursă anuală pentru un doctorat la Universitatea Cambridge.

Anul trecut, în mai, proiectul Alexandrei Grigore a câștigat marele premiu la competiția „Women Startup Chalenge Europe 2017”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.