O româncă e în topul Forbes al tinerilor de succes din Europa

Ruxandra Pui și Sebastian Gabor, cei doi fondatori ai Digitail
Ruxandra Pui și Sebastian Gabor, cei doi fondatori ai Digitail

Ruxandra Pui a fost inclusă în topul Forbes al celor mai de succes tineri antreprenori din Europa. Aceasta a fondat un start-up dedicat iubitorilor de animale, o platformă unde proprietarii pot face mai ușor programări la diverse cabinete veterinare.

Digitail are înregistrate peste 750 de clinici veterinare la nivel mondial, care au grijă de peste 1,4 milioane de animale de companie. Platforma ajută la gestionarea programărilor și administrarea documentelor, care pot fi mutate ușor de la o clinică la alta. Întregul istoric medical al animalului poate fi accesat, cu acceptul stăpânului, de către veterinar.

De asemenea, platformă oferă și posibilitatea ca stăpânii animalelor să comunice mai ușor, online, cu medicii veterinari.

„Majoritatea veterinarilor se bazează pe sisteme învechite, ori pe hârtie, ori sisteme de programare vechi. Spre deosebire de industria medicală, transformarea digitală încă nu a atins cu totul industria veterinară”, a declarat CEO și cofondator al Digitail, Sebastian Gabor, pentru start-up.ro.

La începutul acestui an, start-up-ul Ruxandrei Pui, început alături de un partener, Sebastian Gabor, a atras o finanțare în valoare de 11 milioane de euro. Investiția va permite ca Digitail să se extindă în Statele Unite ale Americii și Canada.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.