O româncă a fost decorată de președintele Italiei, după ce a denunțat mai mulți mafioți

Roxana Roman, o femeie curajoasă. Foto: Facebook

Roxana Roman, o româncă în vârstă de 34 de ani stabilită în Italia, la Roma, a fost decorată de președintele Italiei, Sergio Maattarella, titlul de “Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene”, pentru “contribuţia sa în afirmarea valorii legalităţii”.

Românca deține un bar la periferia Romei, în cartierul Romanina, iar în acest an și-a luat inima în dinți și a denunțat mai mulți membri ai clanului mafiot Casamonica, pentru agresiune.

Soțul Roxanei și o femieie cu dizabilități au fost agresați de patru membri ai clanului interlop. Cei doi români au făcut denunț la poliție, cu toate că au fost amenințați în mai multe rânduri.

Doi dintre agresori, Alfredo şi Vincenzo Di Silvio, au fost condamnaţi la patru ani şi 10 luni, respectiv patru ani şi 8 luni de închisoare. Bunicul agresorilor, Enrico, care se afla în arest la domiciliu, a fost condamnat pentru ameninţări la 3 ani şi 2 luni de închisoare.

Gestul româncei a fost apreciat în Peninsulă, iar președintele Sergio Mattarella a decis să o decoreze într-o ceremonie în care a mai acordat încă 32 de titluri onorifice pentru Merit unor cetățeni din Italia care s-au remarcat în ”efortul depus în acte de solidaritate, de ajutorare, pentru activitatea de includere socială, cooperare internaţională, apărarea minorilor, promovarea culturii şi a legalităţii”.