O rețea de magazine 100% românească, la un pas de a fi ”înghițită” de Mega Image

Imagine din supermarketul Zanfir din zona gării din Focșani

Unul dintre puținii retaileri independenți din România va ajunge, probabil, să fie o parte din rețeaua belgiano-olandeză Mega Image, notează Ziarul Financiar.

Rețeaua Zanfir cuprinde 10 supermarketuri foarte populare în zona Vrancea, îndeosebi în Focșani, Adjud și Panciu.

Mega Image a dus în ultimii ani o campanie agresivă de extindere, dimensiunile campaniei ajungând să fie chiar subiect de satiră, în publicații ca Times New Roman.

Nici Mega Image, nici proprietarea rețelei Zanfir, Lilieana Zanfir, nu au confirmat discuțiile. ”Sunt încă aici”, a fost singurul mesaj al antreprenoarei din Vrancea.

Cum s-a extins rețeaua Zanfir

Firma Zanfir luat ființă în anul 1991, când comercializa carne și mezeluri. În 1998 a deschis primul său depozit de produse alimentare, în Focșani. Primul supermarket Zanfir a fost inaugurat în cartierul Sud – Focșani, în mai 2002. Al doilea supermarket – și cel mai de succes – a fost cel deschis în centrul orașului, în iulie 2013.

În august 2004, Zanfir a inaugurat un nou depozit frigorific, cu o suprafaţă de 400mp, precum şi o sectie de tranşare a cărnii de pasăre, cu o suprafaţă de 500mp.

În 2006, au fost deschise încă două supermarketuri Zanfir, unul în Adjud și unul tot în Focșani, în cartierul Gară.

Din 2010, Zanfir a introdus și o marcă proprie de specialități afumate după rețete proprii, Policalita.

Cel de-al cincilea supermarket a fost deshis în Panciu, în 2007. În 2008, Zanfir a descis în centrul Focșaniului și un Food Shop&Bistro, cu o capacitate de 120 de locuri.

În prezent, potrivit siteului propriu al companiei, Zanfir are 10 unități de tip supermarket (E85, Obor, Centru, Sud, Gară, Piața Moldovei – în Focșani; plus supermarketuri în Panciu, Adjud, Târgul Ocna și Dărmănești).

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.