O profesoară de matematică din România a fost ucisă într-un atac armat la un liceu din SUA

cristina irimia
Cristina Irimia a fost ucisă într-un atac armat la un liceu din SUA. Foto: GoFundMe

Cristina Irimie, o profesoară de origine română, a fost ucisă într-un atac armat produs la un liceu din Winder, o suburbie a orașului Atlanta din statul american Georgia.

În vârstă de 53 de ani, profesoara de origine română preda matematica la liceul unde s-a petrecut tragedia. Autoritățile din SUA au anunțat că în atacul armat au fost uciși 2 elevi de 14 ani, precum și profesorii Richard Aspinwall și Christina Irimie.

Atacul s-a produs miercuri, când un elev de 14 ani a deschis focul în unitatea de învățământ. Elevii și profesorii s-au grăbit să se adăpostească în sălile de clasă, însă din păcate tânărul a făcut 4 victime. În atac au fost rănite alte 9 persoane: 8 elevi și un profesor, potrivit USA Today.

„Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie. Viata ei a fost scurtată de tragicul eveniment care a avut loc la liceul din Winder, Georgia.

Viața ei a fost dedicată modelarii minții și inimile studenților și a comunității. Membră remarcabilă a comunității românești din Atlanta, Georgia, lasă în urmă un vid greu de înlocuit.

cristina irimia
Cristina Irimie. Foto: barrow.k12.ga.us

Fondurile strânse vor merge direct pentru a ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare și pentru orice sprijin de care familia și comunitatea ar putea avea nevoie pentru a trece peste această tragedie. Drum lin spre ceruri Cristina”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de internet GoFundMe, prin care se încearcă strângerea unor donații pentru sprijinirea familiei profesoarei. Până acum, din strângerea de fonduri lansată de Corneliu Căprar s-au strâns circa 1.150 de dolari.

„O asemenea pierdere – lipsită de sens – de vieți omenești! Armele militare nu au ce căuta în societatea civilă. Părinții trebuie să fie puși sub acuzare dacă copiii lor au acces la arme de luptă. Punct.

Fie ca toate viețile pierdute în zadar astăzi să fie amintite și prețuite. Să se odihnească în pace! Un omagiu special pentru CRISTINA IRIMIE, care a fost profesoară de matematică la liceul din Winder, Georgia”, a scris Ruxandra Tociu, o româncă din SUA care locuiește în Lawrenceville, Georgia.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.