O profesoară a tăiat unghiile unor eleve până la sânge folosind o foarfecă mare

eleve unghii tăiate foarfecă constanța
Foto: Captură Ziua de Constanța YouTube / Libertatea

În timpul unui curs de practică ținut într-o unitate alimentară, o profesoară din Constanța a tăiat unghiile unor eleve folosind o foarfecă, iar una dintre fete a fost rănită ușor, relatează „Libertatea”.

Potrivit unor surse citate de ziar, la ședințele cu părinții acestora li s-a cerut să nu le mai permită fetelor să vină la școală cu unghii lungi.

Fetele în cauză, eleve în clasa a X-a, nu s-au conformat cerinței, iar profesoara a observat acest lucru în timpul orei de practică. Ea a luat o foarfecă mare și le-a tăiat unghiile, tăind până la sânge degetul unei eleve.

Profesoara a fost reclamată la conducerea școlii, apoi la Inspectoratul Școlar Constanța.

Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța, a declarat că profesoara, care era angajată la plata cu ora, a fost suspendată și nu mai predă în școală. A fost demarată și o anchetă disciplinară.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.