O profesoară a fost înjunghiată în fața cancelariei

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Ploiești, a fost reținut și va fi dus în fața judecătorilor pentru arestare, după ce și-a înjunghiat o fostă profesoară de matematică.

Totul s-a întâmplat miercuri după-amiază, chiar în fața cancelariei Colegiului Spiru Haret din Ploiești, în care preda profesoara. Tânărul, care e un fost elev al profesoarei, s-a năpustit asupra dascălului și l-a înjunghiat.

„Liceul are prevăzute sisteme de verificare a accesului în școală, elevii trebuie să prezinte, adică folosesc cartela de acces atât la venire, cât și la plecare.

Se pare că el a profitat de faptul că se producea schimbul de prânz și s-a intercalat între 2 elevi care au prezentat cartelele și a reușit să intre și se pare că avea și ghiozdan în spate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Aurel Graur, pentru Digi24.

Profesoara de matematică, în vârstă de 43 de ani, a fost transportată la spital în șoc hemoragic și a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Medicii au spus că au descoperit leziuni la nivelul stomacului, pancreasului, rinichiului drept și pierderi de aproximativ 1700 de mililitri de sânge. Deocamdată, starea ei este stabilă, potrivit doctorilor.

Agresorul a fost elevul profesoarei în clasele IX-XI, după care a fost transferat la un alt liceu. După atacul de ieri, a fost reținut de jandarmi la câțiva metri de liceu.

Acesta ar mai fi avut probleme cu legea. În urmă cu trei ani s-a ales cu dosar penal după ce și-a amenințat un coleg cu cuțitul. Acum este cercetat pentru tetativă de omor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.