O profesoară a atacat doi elevi de 6 ani cu spray lacrimogen

FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com
FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com

O profesoară din județul Satu Mare a fost reținută pentru 24 de ore după ce a atacat doi copii, în vârstă de șase ani, cu spray lacrimogen. Potrivit publicației locale PresaSM.ro, aceasta are 43 de ani și a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Santău.

Întâmplarea a avut loc pe 11 septembrie. Doi elevi de la clasa pregătitoare au primit spray lacrimogen în față, după ce profesoara a acuzat că a fost agresată. Elevii au fost duși de conducerea școlii la dispensarul medical din comună și apoi au fost transferați la Camera de Gardă a Spitalului din Tășnad și acum se află în afara oricărui pericol.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a început o anchetă. Inspectorul general școlar Călin Durla a spus că nu se poate invoca legitima apărare în fața unor copii de șase ani și urmează să i se desfacă contractul de muncă, „indiferent ce spune procuratura”.

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, spune că a discutat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Satu Mare și că femeia ar mai fi provocat probleme și în anii trecuți.

„Au mai fost situații asemănătoare cu această persoană. Este trimisă la medic și revine la școală pentru că primește toate avizele de la medic. Am vorbit cu inspectorul școlar de la Satu Mare și domnia sa mi-a spus că această doamnă a luat anul acesta nota 7 la examenul de titularizare și participă în fiecare an. Inspectoratul solicită medicului un aviz, aceasta îl primește și iată că recidivează”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.