O primărie din România scoate la vânzare case la 250 de euro

FOTO: TVR Iași
FOTO: TVR Iași

Autoritățile locale din comuna băcăuane Gura Văii anunță că vor să scoată la vânzare 129 de case care au fost construite în perioada 2005-2006. Reprezentanții primăriei spun că sunt ideale pentru cei cărora le place să facă drumeții și trasee turiste, precum și pentru cei care sunt pasionați de off-road. În perioada următoare va fi reluată o procedură de achiziție a unei case cu 250 de euro.

Casele se află în satul Rotunda. În total sunt 200 și au fost ridicate pe un deal, în urma unor inundații care au avut loc în zonă. Aici au locuit inițial familii de romi, însă după câțiva ani au fost abandonate. Unele dintre ele au fost vândute cu prețuri cuprinse între 250 și 1250 de euro.

Primăria a mai încercat cu ani în urmă să repopuleze casele și a încercat să le închirieze, însă fără succes. Până acum, din cele 200 de case s-au vândut 71. Primarul Silviu Tinei spune că viitorii proprietari le pot transforma în case de vacanță.

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa. Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.

OUG 57/2019 privind Codul Administrativ prevede faptul că orice bun public se vinde prin licitaţie, iar câştigătorul este persoana care oferă cel mai mare preţ. Până la data limită de depunere a ofertelor, cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preţ, care trebuie să conţină documentele prevăzute de lege, în plic închis.

Potrivit TVR Iași, care a realizat un reportaj în comuna Gura Văii, primăria a alocat 3,7 milioane de lei pentru ridicarea caselor. Oamenii au plecat pentru că nu aveau apă potabilă, electricitate, magazin sau cabinet medical.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.