O primărie dă bani celor care trimit imagini cu oameni care aruncă gunoi la întâmplare

FOTO: Cristimerchea/Pixabay.com
FOTO: Cristimerchea/Pixabay.com

Autoritățile locale din Soveja, o comună din județul Vrancea, zonă turistică, au decis să ofere câte 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare celor care surprind oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public. Pe baza imaginilor, Primăria vrea să-i amendeze pe cei care aruncă gunoaie la întâmplare.

„Acțiunile de igienizare, ajutorul dat, dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor.

Începând de astăzi, 20 mai, Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja.

Fotografiile sau filmările pot fi trimise la adresa de email a Primăriei, anunță autoritățile locale. Ulterior, cei fotografiați pot fi sancționați.

Potrivit legii „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spațiile publice.

Soveja se află în depresiunea cu același nume la poalele Munţilor Vrancea şi este cunoscută ca având cel mai ozonat aer din România. Are un climat benefic, tonifiant şi izvoare de ape minerale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.