O poză cu Olguța Vasilescu e virală pe Facebook: „Cât 1.000 de glume proaste”

FOTO: Vlad Voiculescu/Facebook
FOTO: Vlad Voiculescu/Facebook

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a comentat o imagine care a devenit virală pe Facebook de la întâlnirea dintre reprezentanții guvernului și managerii spitalelor. Tema dezbaterilor a fost legată de scăderea salariilor și a amenințărilor cu greva generală a celor din sistemul de sănătate.

„O poză cât 1.000 de glume proaste cu veniturile personalului sanitar.

Imaginea este grăitoare.
– Șefii… în dreapta fotografiei (da, chiar domnul Vâlcov și doamna Sevil).
– Poșeta… sub masă.
– Atitudinea… tot sub masă… vezi poziția doamnei Olguța!

Înțeleg că urma o întâlnire cu manageri de spitale la Palatul Victoria. Probabil le-au explicat cum să facă hocus-pocus cu bugetele…”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, joi, că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală, iar în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza „haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarizării unitare.

La ședința cu managerii și directorii de spital au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar și Sevil Shhaideh, fost ministru, actual consilier de stat, și Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul prim-ministrului, condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare cu executare.

„Eu am propus şi mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din diferite spitale. Vă dau un exemplu: spitalul de la Făurei, unde doctorul face exclusiv triaj (…), dar nu face el intervenţia. Nu e normal să aibă acelaşi spor pe care îl are doctorul care lucrează şi care moare lângă bolnav și care are 10 urgenţe într-o noapte”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie din București, Monica Pop.

Ministrul Olguța Vasilescu ar fi transmis la întâlnirea cu managerii de spitale că „nu o impresionează nicio grevă”.

„Doamna Olguța Vasilescu a spus că cifra nu se poate modifica (plafonul sporurilor – n.r.). (…) Doamna Olguța Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine, că nu impresionează nicio grevă și că, orice grevă ar fi, asta este situația”, a mai arătat managerul. Pop a adăugat: „Domnul Vâlcov a fost destul de enervat (…) A zis că de ce ne uităm în altă gradină”.

La rândul său, Cătălin Grasa, manager Spitalul județean din Constanța, a confirmat la ieșirea de la întâlnire că ministrul Lia Olguța Vasilescu a declarat că va trimite Curtea de Conturi la spitale. „Mi se pare firesc, dacă cumva nu au fost aplicate corect (sporurile – n.r.)”, a arătat Grasa.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.