O poveste de viață incredibilă: De la orfelinat, la conducerea unei companii de IT

Lucian Mustață. Foto: Facebook

Lucian Mustață a reușit să depășească numeroasele greutăți pe care le-a întâmpinat în copilărie și să devină un om de afaceri de succes.

Lucian Mustață are 29 de ani, a absolvit facultatea de Cibernetică și are două masterate. În prezent, el are propria afacere, o firmă de IT, însă drumul până aici nu a fost deloc unul ușor.

“Aveam trei ani când am ajuns în «satul copiilor», aşa îi spunem noi. Atunci, au decis să ia copiii de la centrele de plasament unde eu mă aflam de când aveam câteva zile. Este exact ca un sat, cu 15 căsuţe, în fiecare casă sunt şase copii şi o mamă de la organizația SOS Satele Copiilor. În acest sat am stat până la vârsta de 14 ani, ulterior am fost mutat la o comunitate de tineri unde ne-au pregătit ca să plecăm în viaţă. În această comunitate, am învăţat să gătim, să călcăm, să spălăm. Dacă eşti inclus într-o formă de învăţământ, atunci poţi beneficia de ajutorul organizaţiei până la vârsta de 26 de ani, cum a fost în cazul meu”, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Mustaţă, expert în IT.

În România există trei astfel de sate sociale, la Bucureşti, Sibiu şi Bacău, din care fac parte circa 200 de copii. Organizaţia SOS Satele Copiilor poate admite copii cu vârsta de cel puţin trei ani.

În prezent, tânărul are cinci angajați și șase colaboratori la firma sa de IT.

”Am deschis şi o platformă socială care a avut un mare succes. M-am gândit să fie o colecţie de date cu experienţa unor oameni, care să-i ajute pe alţii să înveţe din poveştile altora. Am lansat în 2014 un pilot, am avut vreo 60.000 de oameni care au intrat şi s-au înregistrat. Anul acesta voi mai lucra la el şi voi lansa platforma la nivel mondial”, a mai spus Lucian Mustață.