O plajă din Mamaia se închide în plin sezon

FOTO: Coco Beach Mamaia/ Facebook
FOTO: Coco Beach Mamaia/ Facebook

Reprezentanții Coco Beach Mamaia au anunțat că vor închide plaja închiriată de ei de la Administrația bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

„Mulțumim tuturor celor care ne-au călcat pragul în această vară și cu părere de rău vă anunțăm că am închis înainte de terminarea sezonului. Cu această ocazie multumim ABADL ( instituţia care administrează plajele de pe litoral) pentru căa ne-au obligat indirect să murim la scurt timp după ce am prins viaţă în acest sezon… lărgirea plajelor şi nisipul înlocuit cu scoici ne-au condus la moarte rapidă şi sigură”, au transmis reprezentanții Coco Beach, pe Facebook.

Plajele din Mamaia Nord au fost lărgite cu aproximativ 50 de hectare. Lucrări au fost făcute și în alte stațiuni și urmează să se extindă în următorii ani pe aproape tot litoralul românesc.

Lărgirea plajelor a fost, la prima vedere, un motiv de fericire pentru toată lumea. Însă au fost oameni care s-au plâns că e distanța mult prea mare până la baruri și până în apă. În unele locuri, plaja a ajuns de la 150 de metri lățime până la 350 de metri. Dacă ai nevoie la toaletă ești nevoit să parcurgi distanța dus-întors, pentru că barurile de pe plajă nu au primit încă permisiunea de a se muta mai aproape de linia apei.

Turiștii s-au arătat nemulțumiți și de calitatea nisipului. „Nisipul nu este fin, nu este identic cu cel care a fost anterior în amplasament. Este adus intenționat de așa natură să combată activ prin diferența lui de densitate fenomenul erozional. Este un nisip care nu va fi ușor purtat de vânt, în primul rând, și care să fie mai rezistent acțiunii erozionale a valurilor”, explica, în iulie, directorul adjunct al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea, Nicușor Buzgaru.