O persoană a murit după ce a fost aspirată în motorul unui avion de pasageri ce se pregătea de decolare

motor avion
Foto: dayamay / pixabay.com

O persoană a murit după ce a fost aspirată în motorul unui avion de pasageri al companiei KLM pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, relatează BBC.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume.

Motorul era în funcțiune deoarece avionul se pregătea să decoleze spre Billund, Danemarca. Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, iar poliția militară din Țările de Jos a început o anchetă.

De asemenea, și compania aeriană a anunțat că investighează incidentul. Persoana decedată încă nu a fost identificată și este prea devreme pentru a stabili dacă a fost un accident sau o sinucidere, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

Diverse instituții de presă olandeze au sugerat că victima ar putea fi un angajat implicat în împingerea înapoi a unui avion înainte ca acesta să decoleze.

Aeronava implicată era un avion Embraer cu motor cu reacție, folosit pe distanțe scurte de serviciul Cityhopper al KLM, care operează zboruri între destinații apropiate din Europa.

„Gândurile noastre se îndreaptă către rudele [decedatului] și avem grijă de pasagerii și colegii care au văzut incidentul”, a transmis Aeroportul Schiphol.

Schiphol este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. Aproape 5,5 milioane de pasageri au folosit aeroportul luna trecută, potrivit site-ului său.

Un incident similar s-a petrecut anul trecut, în iunie 2023, când un angajat în vârstă de 27 de ani a murit după ce a fost aspirat de motorul unui avion de pasageri al companiei Delta în San Antonio, Texas, SUA.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.