O parte din Italia intră din nou în lockdown

FOTO: Pixaline/Pixabay.com
FOTO: Pixaline/Pixabay.com

Patru regiuni din Italia trec din nou în zona portocalie și intră în lockdown parțial, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus. Localnicii din Toscana, Liguria, Abruzzo și Trentino nu pot părăsi zona în care locuiesc, iar restaurantele, cafenelele și barurile se închid.

Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a informat ministerul italian. Majoritatea regiunilor Italiei sunt considerate în prezent zone galbene, adică restricţiile au fost relaxate. Totuşi, în întreaga ţară continuă să fie în vigoare restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

De la începerea pandemiei de coronavirus, în Italia au fost contabilizate 2,7 milioane de cazuri de coronavirus, din care 13.500 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

În Italia se va testa un vaccin autohton. Rottapharm-Takis va fi testat pe 80 de voluntari începând cu 1 martie la spitalul San Gerardo din Monza, spitalul Sallanzani din Roma și Institutul Pascale din Napoli.

Directorul Centrului din Monza, Marina Cazzaniga, a declarat că strângerea adeziunilor pentru experimentarea vaccinului a început în august, iar acum studiul a primit autorizația AIFA și a Comitetului de Etică al Institutului Spallanzani.

Potrivit profesorului Paolo Bonfanti, expert la Institutul de cercetare al bolilor infecțioase al Universității Bicocca din Milano, vaccinul este inovator pentru că, spre deosebire de altele testate, nu folosește un vector viral pentru producerea de anticorpi, cum ar fi un adenovirus inactiv, ci este alcătuit dintr-un fragment de ADN care, odată injectat în mușchi, stimulează o reacție imună care previne infecția.

De asemenea, vaccinul ar putea deveni important în contextul în care există posibilitatea modificării acestuia prin adaptarea la apariția variantelor noi de virus.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.