O pacientă s-a ales cu o arsură de gradul 3 în timpul unei investigații RMN la o clinică privată

rmn arsură
Foto: Captură Știrile PRO TV

O pacientă din Craiova s-a ales cu o arsură de gradul 3 în timpul unei investigații RMN la o clinică privată. Rana provocată de aparat a fost atât de adâncă, încât pacienta a fost operată de urgență, anunță Știrile PRO TV.

Din cauza unor dureri puternice la umărul stâng, femeia în vârstă de 52 de ani s-a dus la o clinică privată din Craiova pentru a face un RMN. În timpul investigației, i s-a fixat o curea a aparatului pe umărul sănătos. Aici a apărut și arsura.

„După vreo 5 minute, aparatul a început să ardă foarte rău. Aparatul a ars atât de puternic încât am simțit că corpul meu este într-un șoc. Doamna a și întrebat „Sunteți ok?” La care eu am răspuns „Nu, pentru ca aparatul arde foarte, foarte rău”. Aparatul a început să ardă foarte rău, exact ca și un cuptor”, a povestit Verginica Burdulea pentru sursa citată.

„Scrie arsura gradul 3 cu un metal încins pentru că era necrozat, erau țesuturile necrozate, rană foarte adâncă”, a mai spus femeia.

Pacienta a leșinat după ce procedura s-a încheiat. A mers la un spital de stat, unde a fost operată, și a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale.

„Arsurile la RMN sunt lucruri care se întâmpla extrem de rar și se poate vedea oriunde în literatura de specialitate și acest lucru poate fi evitat dacă pacienții noștri apasă un buton de panică care li se dă în momentul examinării”, a declarat Diana Totoiescu, director tehnic la clinica medicală.

Pacienta a relatat că înainte de examinare i s-a spus că există un buton de panică, însă spune că nu i s-a arătat cum funcționează și nici nu a știut unde se află acesta.

Femeia spune că acum nu își poate folosi brațul ars la capacitate maximă și că va da clinica privată în judecată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.