O nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia are loc azi în Turcia

O delegația a Ucrainei, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan și oligarhul rus Roman Abramovic au ajuns marți la Palatul Dolmobache din Istanbul, unde va începe a patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina.

Abramovic ar urma să joace un rol de mediator între cele două tabere. Este a doua rundă de negocieri pe teritoriul Turciei, după cele din Antalya. Toate discuțiile anterioare, inclusiv cele din Belarus nu au avut niciun rezultat pentru încetarea focului.

Negocierile au loc și în contextul în care luni au apărut informații potrivit cărora membrii unei delegații ucrainene și Abramovici ar fi reclamat simtome specifice otrăvirii, după tratative care au avut loc săptămânile trecute.

Însă oficiali americani au declarat că simptomele nu ar fi fost cauzate de o presupusă otrăvire, ci de factori din mediul înconjurător.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.