O nouă pădure apare în Munții Făgăraș. Cine sunt oamenii care refac ce alții au distrus

10 hectare de teren din Munții Făgăraș au fost reîmpădurite cu ajutorul voluntarilor din cadrul proiectului Facem România verde.

Cea mai recentă acțiune de plantare a avut loc în 26 octombrie, când 60 de voluntari au plantat 1.500 de puieți. În total, în numeroasele acțiuni de până acum, au fost plantați 40.000 de puieți de brad, molid și fag.

S-a pus astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectate de exploatările forestiere necorespunzătoare din ultimii ani.

Proiectul Facem România verde a fost lansat în urmă cu exact un an, în noiembrie 2017. În acest proiect, derulat de MedLife și Fundația Conservation Carpathia, compania și-a asumat responsabilitatea de a planta câte un copăcel pentru fiecare nou-născut care vine pe lume în maternitățile sale.

La naștere, fiecare mamă primește un certificat care menționează zona din Făgăraș în care a fost plantat copăcelul dedicat respectivului copil.

”Pădurile au un rol vital pentru fiecare dintre noi, iar România pierde anual suprafețe considerabile. Facem România verde este o inițiativă care vine să producă o schimbare pe termen lung și ne bucurăm că MedLife și-a propus să contribuie la „sănătatea mediului, în condițiile în care doar 3% dintre fondurile din filantropie se îndreaptă spre cauzele de mediu.

Este un demers care ne dă speranțe, mai ales că prin fiecare copil care se naște într-o maternitate MedLife renaște o mică parte din natură”, a declarat Angela Pop, directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia.

Vă recomandăm și:

Oamenii inimoși care au cărat bolovani și ciment ca să ridice un heliport în vârf de munte

O nouă atitudine în munţi. Cel mai frumos refugiu montan din România

Fenomen rar și foarte spectaculos surprins în munții din România

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.