O nouă metodă de furt, în România. 2 bărbați au sustras 50.000 de euro

telefon bărbat vorbește
Foto: Mimzy / pixabay.com

Doi bărbați din Ploiești au furat peste 50.000 de euro folosindu-se de o nouă metodă de a sustrage bani, relatează postul de televiziune Digi24.

Ei s-au folosit de numerele de telefon și de CNP-urile unor cunoscuți. Bărbații sunau la companiile de telefonie mobilă la care știau că victimele aveau contracte, se dădeau drept titularii contractelor și cereau portarea numărului pe o altă cartelă.

După ce intrau în posesia noii cartele, sunau la băncile la care știau că pagubiții au conturi deschise și cereau resetarea aplicației de internet banking și o primeau printr-un sms, mai notează sursa citată.

Apoi, ei comandau online bunuri de lux din conturile pagubiților.

Procurorii i-au găsit pe infractori după trei săptămâni de la sesizările păgubiților și au ajuns la concluzia că aceștia au furat aproximativ 250.000 de lei (adica în jur de 50.000 de euro).

Foto: Mimzy / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.