O nouă ipoteză: Daniel Chițoiu ar fi vorbit la telefon în momentul producerii accidentului

Oamenii legii merg acum și pe ipoteza că liderul ALDE, Daniel Chițoiu, ar fi vorbit la telefon în momentul în care s-a produs accidentul, potrivit unor surse Digi24.ro. Jurnaliștii Digi24 mai spun că ipoteza pe care merg anchetatorii acum este că Daniel Chițoiu ar fi vorbit la telefon în timp ce era la volan și, într-un moment de neatenție, ar fi intrat pe contrasens, provocând accidentul mortal.

Fostul ministru urmează să fie audiat după 1 ianuarie. În acest moment, Chițoiu este internat. Imediat după accident, fostul ministru de Finanțe a fost fotografiat în timp ce mergea pe picioare, în spatele unui agent de poliție care a ajuns la locul accidentului.

Câteva ore mai târziu, politicianul era dus pe targă la Spitalul din Pitești, de unde a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicii au spus că Daniel Chițoiu are mai multe coaste rupte.

Liderul Sindicatului Agenților de Poliție, Iulian Surugiu, a declarat că „s-a stabilit cu certitudine că mașina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers și a intrat în mașina care circula regulamentar de pe contrasens”.

Două persoane au murit joi în accidentul rutier petrecut pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş.

În autoturismul condus de bărbatul de 82 de ani se aflau încă două pasagere, respectiv pasagera din dreapta faţă, de 73 de ani, din Piteşti, şi o pasageră în spate, de 71 de ani, din Cotmeana. Cele două, împreună cu bărbatul de 52 de ani, au fost conduşi la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Din păcate, femeia de 73 de ani, care ocupa locul din dreapta faţă în autoturismul condus de bărbatul de 82 de ani, a decedat la spital. Totodată, şi bărbatul de 52 de ani, care conducea al doilea autoturism, a fost condus la unitatea medicală, fiind rănit uşor”, a precizat IPJ Argeş.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.