O morsă a scufundat o ambarcațiune a marinei rusești

Foto: Skeez / Pixabay

Mai mulți oameni de știință au fost atacați de o morsă în arhipelagul Franz Josef Land din Oceanul Arctic.

Animalul a reușit să scufunde chiar o barcă de debarcare, folosită de cercetători pentru a ajunge la țărm de pe un remorcher.

Reprezentanții Societății Geografice din Rusia au declarat că o barcă mai mică s-a scufundat, dar pasagerii săi au putut ajunge la țărm în siguranță.

Remorcherul Altai, care aparține Flotei de Nord a Rusiei, a fost atacat de o morsă, care, probabil, dorea să își apere puii.

”Recent, am scris despre riscurile care îi însoțesc pe membrii expedițiilor: Animale sălbatice, furtuni, temperaturi scăzute. Incidentul este o altă confirmare că nimeni nu trebuie să se aștepte la zile liniștite în Arctica”, a comunicat Societatea Geografică a Rusiei.

Oamenii de știință au reușit să ajungă la țărm, iar niciun animal nu a fost rănit, în special datorită acțiunilor clare și bine coordonate ale comandantului navei, mai susține sursa citată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.