O mașină cu numere de Mehedinți a stârnit panică la Londra

Foto: Nick Edwards / Daily Mail

Mai multe străzi și o gară din cartierul londonez East Croydon au fost evacuate după ce o mașină cu numere de România a fost considerată suspectă.

Mașina a fost inspectată cu un robot, apoi a fost detonată controlat de către polițiști, ca măsură de precauție. Potrivit Daily Mail, mașina ar fi fost furată.

Polițiștii au fost alertați de mai mulți trecători, care au declarat că au auzit zgomote puternice din zona unde era parcată (n.r. – neregulamentar) mașina cu numere de Mehedinți.

Cum teama de un atentat cu bombă este mare în capitala Regatului Unit, autoritățile au evacuat imediat zona, cât și gara East Croydon. Mașina a fost mai întâi cercetată cu un robot.

După o inspecție riguroasă, s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Chiar și așa, mașina, un Ford Focus argintiu, a fost distrusă printr-o explozie controlată.

Zona, una cu multe clădiri de birouri, a fost evacuată timp de ore bune din cauza mașinii parcate pe Dingwall Road.

A fost afectată și circulația tramvaielor și a autobuzelor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.