O mare podgorie din Moldova a fost cumpărată de americani

Podgoriile din Huși. Foto: Panoramio
Podgoriile din Huși. Foto: Panoramio

VinDacia Holding, o companie din Albuquerque, New Mexico, a cumpărat Cramele Huși, unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova.

Cramele Huși, care este pe piață din 1954, are peste 110 angajați și produce 20 de varietăți de vinuri. Printre cele mai bune produse ale celor trei podgorii sunt Zghihara, Busuioaca de Bohotin, Dealurile Hușilor și Inima de Haiduc.

VinDacia Holdings este o firmă nouă în Statele Unite, fiind înființată cu scopul de a cumpăra producători de vin din România sau de a încheia parteneriate cu acestea pentru a exporta băutura alcoolică în SUA și China.

VinDacia a început să promoveze virtuțile vinului românesc atât pe piața americană, cât și cea asiatică, precizând că România produce vin de peste 4.000 de ani. România ocupă locul 6 în Europa și 13 la nivel mondial în ceea ce privește producția de vin, majorându-și producția cu 26% în perioada 2011-2014, cea mai mare rată de creștere dintre primele 15 state producătoare de vin, scrie Profit.ro.

Compania este condusă de Rowland Hill, fostul CEO al Snow Queen Vodka, în timp ce vicepreședinte este Ioana Engstrom, care s-a născut în România și a emigrat în Statele Unite.