O mare companie donează 1 milion de euro pentru un spital din România

FOTO: hioahelsefag/Pixabay.com
FOTO: hioahelsefag/Pixabay.com

Compania Mastercard a anunțat că va dona un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Spitalul, primul de acest fel din țara noastră, este un proiect al Asociației Dăruiește Viață. Mai mult, Mastercard a anunțat că va suplimenta cu doi euro fiecare donație făcută printr-un card al companiei pe site-ul bursadefericire.ro în anul 2019.

„În viziunea noastră, a construi un spital de oncologie pediatrică înseamnă mai mult decât a ridica o clădire și a o dota cu aparatură performantă. Ceea ce urmărim este să setăm un nou standard în asistența medicală din România și să arătăm că se poate și la noi ceea ce este posibil în țările occidentale. Pentru aceasta avem nevoie și de o regândire a modului în care sunt gestionate resursele și de tehnologia cea mai modernă pentru a ne atinge acest obiectiv. Aceasta este contribuția Mastercard la felul în care #NoiFacemUnSpital! Două dintre obiectivele pe care le vom atinge cu fondurile primite de la Mastercard sunt: implementarea unui sistem de management al clădirii (Building Management System), care va asigura un consum redus de energie, o utilizare eficientă a dotărilor și o mentenanță facilă a tuturor echipamentelor; introducerea unui sistem logistic performant care să asigure trasabilitatea consumului de materiale și medicamente”, a declarat miercuri Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viață.

OMV Petrom a donat deja 10 milioane de euro

Mastercard nu este prima mare companie care activează în România și se implică în acest proiect. În luna februarie, compania OMV Petrom a anunțat că va contribui cu o donație-record, de 10 milioane de euro, la construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

”Vrem să ne asigurăm că spitalul va fi sustenabil și va putea funcționa în mod eficient. Nu vrem doar să tăiem o panglică la inaugurare și apoi să spunem că ne-am terminat treaba! Ideea este ca acest spital să fie aici pentru decenii și să dăruiască viață copiilor bolnavi de cancer. Dacă cheltuielile de funcționare sunt gestionate eficient, și spitalul va oferi asistență medicală de calitate, riscul de a avea probleme financiare va scădea”, a spus Carmen Uscatu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viață.

Proiectul a adunat, până acum, din donații și sponsorizări peste 15,5 milioane de euro.

Spitalul va avea 6 etaje și o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operații, secții de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie și terapie intensivă. Asociația Dăruiește Viață și-a propus ca spitalul să fie dat in folosință în 2020.