O mare companie auto japoneză ar putea deschide o fabrică în România

Niponii de la Mitsubishi vor să investească 200 de milioane de euro într-o țară din Estul Europei (Foto: Björn Láczay / Flickr)
Niponii de la Mitsubishi vor să investească 200 de milioane de euro într-o țară din Estul Europei (Foto: Björn Láczay / Flickr)

Industria constructoare de mașini din România ar putea primi un nou investitor important. Un grup japonez vrea să deschidă o fabrică de motoare în Estul Europei.

Niponii vor să își deschidă o fabrică de motoare în Europa de Est, iar România, Ungaria și Slovacia sunt pe lista scurtă a posibilelor zone de investiție.

Mitsubishi va aloca proiectului 200 de milioane de euro. Reprezentanții companiei au discutat deja cu reprezentanți ai Guvernului câteva dintre detaliile investiției într-o viitoare fabrică de motoare cu turbină. Aceasta este programată pentru construcție în 2018.

Investițiile străine în România au crescut anul trecut, ajungând la 4 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din ultimii 8 ani.

Printre posibilele locuri din țara noastră unde japonezii și-ar putea construi fabrica sunt județele Timiș și Prahova.

În aceste zile, la Turda, se deschide o fabrică de componente pentru avioane, în timp ce la București va fi inaugurat un birou al americanilor de la GoPro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.