O mamă din Ucraina și-a protejat bebelușul cu propriul trup în timpul unui atac cu rachete

olga kyiv
Sursa: Captură The Guardian (YouTube)

Olga, o tânără mamă de 27 de ani, a fost rănită grav când își proteja fiica în vârstă de 6 săptămâni cu propriul trup, în timpul unui atac cu rachete al rușilor, relatează „The Guardian”.

Explozia unei rachete a spart geamurile apartamentului său din capitala Kyiv, iar schijele au sărit în toate părțile.

„Eram rănită la cap și a început să-mi curgă sânge. Tot sângele s-a scurs pe copil. Nu puteam să înțeleg, credeam că era sângele ei”, a povestit Olga de pe un pat din Spitalul de Copii Okhmatdyt din Kyiv.

În momentul atacului, Olga își alăpta bebelușul. „Am reușit să o acopăr la timp. Iar apoi a sărit Dmitro (tatăl fetiței – n.r.) și ne-a acoperit pe amândouă”, a relatat ea.

Olga are zeci de tăieturi pe cap, pe față și pe corp, unele dintre ele adânci, însă fetița a scăpat aproape neatinsă, cu doar câteva zgârieturi și vânătăi.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.