O mamă din Dolj și-a ucis copilul de 3 ani, crezând că este diavolul

Foto: Pixabay

O femeie în vârstă de 33 de ani din județul Dolj, care lucrează ca asistent social, și-a omorât copilul în somn.

Irina Pleșa și soțul ei au petrecut weekendul în localitatea Unirea, la părinți, alături de cei trei copii ai lor, o fetiță de un an și doi băieți, de 3, respectiv 8 ani.

Femeia și-a sugrumat copilul de 3 ani în somn. Ea a declarat că a crezut că fiul ei este diavolul. Anchetatorii mai spun că femeia ar fi zis că ”pe Pavel l-a luat Dumnezeu pentru că era prea plin de viaţă“.

Pe numele femeii s-a emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile.

„După ce l-a sugrumat, a aprins lumina şi şi-a dat seama că este copilul, nu diavolul. Apoi a mers în camera alăturată, unde dormeau sotul şi ceilalţi doi copii, şi i-a spus ce a făcut“, a declarat procurorul Magda Bădescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Femeia fusese internată la Psihiatrie

„Soţia mea a fost internată în luna martie la Clinica 1 de Psihiatrie. I s-a pus diagnosticul tulburare psihologică şi încă ceva, nu mai stiu. La externare i s-a administrat un tratament timp de o lună. 30 de zile. Apoi am revenit la control. Soţia îşi revenise, părea în regulă şi a stabilit cu doamna doctor sa întrerupă tratamentul pentru 15 zile. Trebuia apoi sa meargă iar la consultaţie, dar n-a mai mers. Soţia spunea că se simte bine şi nici nu mai dorea să ia tratamentul, pentru că îi era teamă că se va îngraşa”, a declarat Cătălin Plesa, tatăl copiilor, citat de Adevărul.

”M-am gândit s-o iau, să-i iau şi pe copii, să mergem la ţară, să schimbe aerul. Era retrasă, nu vorbea, nu-mi imaginam ca va ajunge aici. Niciodată nu a vorbit de diavoli“, a mai spus soţul femeii.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.