O mai țineți minte pe Sorina, fetița adoptată în SUA? ”Nu vreau să mai vin în România”

sorina
Sursa: spotmedia.ro

La mai mult de un an de când a fost adoptată de familia Săcărin, în SUA, micuța Sorina – al cărei caz a făcut înconjurul țării – este cetățean american cu acte în regulă, primind chiar și certificat de naștere.

”După toată nebunia prin care am trecut, am readoptat-o și aici în America, că să aibă și toate actele americane, dar și momentul de bucurie, când spune judecătorul: ’ești adoptat!’ Momentul acela ne-a fost furat în România. N-am vrut s-o privăm de el”, a declarat Ramona Săcărin, mama Sorinei, pentru Spotmedia.

Fetița a fost și în prima ei vacanță adevărată, în Republica Dominicană, unde a înotat împreună cu delfinii.

Sorina are și două animale de casă: un hamster și o pisică, și merge la școală, unde se simte foarte fericită, mai precizează sursa citată.

Sorina Săcărin. Foto: Spotmedia.ro

E foarte conștinentă de regulile din vremea pandemiei de coronavirus: ”Trebuie să stăm la 6 picioare (n.r. – aproape doi metri) unul de celălalt”.

Sorina visează să intre în orchestra școlii și cântă la pian și vioară.

”Atunci când a venit din România, vocabularul ei în românește era atât de redus încât nu reușea să povestească ce s-a întâmplat într-o zi. Îi ieșea doar o propoziție. Folosea doar 20-30 de cuvinte. Vocabularul ei în engleză este acum cu mult mai dezvoltat, dar chiar și cel în română, chiar dacă refuză să îl folosească. Și lucrăm la asta, citește cărți. Nu citise și nici nu i se citise vreo carte, nu văzuse o bibliotecă”, povestește mama fetei.

Întrebată dacă vrea să mai viziteze România, Sorina a răspuns ferm: ”Nu!”.

Mama adoptivă alături de Sorina
Mama adoptivă alături de Sorina
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.