O lovitură a ucrainenilor asupra unui post de comandă i-ar ține pe ruși pe loc. Nu au mai efectuat niciun atac terestru

FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter
FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter

În evaluarea Institutului pentru Studiului Războiului (ISW) se arată că pe 2 mai rușii nu au mai efectuat niciun atac terestru. Această situație ar putea fi datorată faptului că armata Ucrainei a lovit postul de comandă rusesc din Izium.

Specialiștii ISW spun că lovitura dată de artileria ucraineană la Izium pe 30 aprilie ar putea întârzia ofensiva rușilor și în următoarele zile.

Trupele rusește de pe linia frontului Donețk-Luhansk și de pe axa sudică au continuat să se regrupeze, fie pentru a se pregăti de o ofensivă, fie ca să reziste în cazul unor contraofensive ale ucrainenilor.

Potrivit New York Times, la punctul de comandă de la Izium s-ar fi aflat și șeful Statului Major General rus, Valeri Ghersimov. Acesta ar fi reușit să plec la timp.

Aproximativ 200 de militari au fost uciși în atac, inclusiv un alt general, al zecelea de la începutul războiului. Generalul Andrei Simonov era șeful trupelor radioelectronice din Districtul Militar de Vest.

Spioni ruși deconspirați la Kiev

Autoritățile ucrainene spun că au demascat o rețea de spioni ruși. Unui dintre ei ar fi lucrat chiar în comandamentul militar ucrainen, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

Agenția de presă Ukrinform transmite că Alexei Arestovici a precizat că spionii ruși ar fi plănuit utilizarea de rachete antiaeriene din Ucraina pentru a doborî un avion de linie deasupra Rusiei sau Belarusului.

Moscova intenționa să acuze apoi Ucraina și aliații săi pentru tragedia aviatică, mai susține serviciul secret citat de Kyiv Independent.

Oficialul nu a dat detalii privind numărul de membri ai presupusei reţele de spionaj.