O judecătoare e acuzată că a primit 50.000 de euro mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de Elena Burlan-Pușcaș, judecător la Tribunalul București. Această este acuzată de luare mită, iar procurorii cer arestarea sa. Anterior propunerii de arestare preventivă, DNA a cerut avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

„În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro.

Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010.

De fiecare dată, aceste soluții au fost desființate de instanța superioară de control judiciar”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Anchetatorii mai susțin că pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentință din luna februarie 2010, judecătoarea a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv.

„În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni”, mai arată DNA.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.