O italiancă s-a îndrăgostit de România și a decis să se mute aici

FOTO: Daria Barcheri/Facebook
FOTO: Daria Barcheri/Facebook

Daria Barcheri o italiancă absolventă a Facultății de Litere și Filosofie din Padova, a vizitat în urmă cu 9 ani România și s-a îndrăgostit atât de tare de țara noastră încât a decis să se mute mai întâi la Constanța, unde a stat 3 ani și apoi la București.

Recent, a povestit pe pagina sa de socializare cum a ajuns în țara noastră, dar și ce a determinat-o să nu mai plece.

„Pe 27 septembrie, cu 9 ani în urmă, la vârsta de 31 de ani, am decis să mă mut în România. Aveam doar 500 de euro și o valiză plină cu cărți, un telefon mobil, rutina mea zilnică de sport și-mi căutam norocul.

O doamnă foarte amabilă, în vârstă de 70 de ani, m-a găzduit la ea acasă pentru câteva săptămâni”, a scris Daria în postarea sa.

„Am mers la o coafeză care mi-a tăiat părul prea scurt și acesta a fost rezultatul. Limba mea română era atât de precară încât abia mă puteam face înțeleasă”, a scris italianca.

În postarea sa, aceasta povestește că a fost impresionată de bunătatea, dar și de solidaritatea locuitorilor din Constanța și, fără să stea prea mult pe gânduri, a ales să rămână în România.

De asemenea, Capitala a fascinat-o de prima dată și s-a arătat încântată de ritmul trepidant și dinamismul din oraș

„După ce am cunoscut simpatia și solidaritatea locuitorilor din Constanța, am decis să trăiesc în România. Așa că m-am stabilit la București. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult despre capitală a fost dinamismul ei. M-am gândit: Ce minunat! Toată lumea se grăbește, sunt șantiere peste tot, cred că aici este mult de lucru. Și nu m-am înșelat.”

„Mulți italieni și nu numai m-au sfătuit să nu plec (din Italia – n.r.), spunându-mi că nu voi găsi nimic, doar pericole. Dar, în schimb… Câte lucruri am descoperit! Îmi amintesc de acea zi ca și cum ar fi fost astăzi. La mulți ani mie!”, se arată în postarea profesoarei de limba italiană.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.