O italiancă a fost condamnată la închisoare pentru că a scris despre români că miros urât

O tânără din Italia a primit patru luni de închisoare cu suspendare pentru că a jignit românii din peninsulă pe o rețea de socializare. Postarea a fost publicată, în urmă cu patru ani, de Michela Bartolotta, pe pagina personală de Facebook.

La cea vreme, tânăra avea 19 ani și a indignat comunitățile de străini din Padova. A atras atenția autorităților și chiar dacă și-a șters postarea a fost acuzată de distribuirea de mesaje care promovează ura rasială și etnică.

„Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre cur*e fără rușine, îngrijitoare în depresie și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate. Până la urmă tot vă extermin”, a postat Michela Bartolotta pe Facebook.

Câștigătoare a mai multor concursuri de frumusețe, tânăra a încercat să-și justifice reacția și a spus că a fost un moment cauzat de stres cotidian.

Potrivit Digi24, a afișat scuze pe vitrina magazinului în care lucra și a organizat evenimente pentru persoanele de naționalitate română, însă judecătorii au hotărât că trebuie să primească o pedeapsă exemplară și au condamnat-o la închisoare cu suspendare.

De asemenea, tatăl fetei și-a cerut scuze prin intermediul presei locale din Padova și a anunțat că la firma pe care o deține a angajat 10 străini.

Sentința a fost dată de Tribunalul din Padova, pe baza unei legi din 1993. De asemenea, cei care au apreciat postarea ar putea fi amendați de autoritățile italiene.

Adaugă un comentariu
Ionuț Fantaziu
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.