O învățătoare este acuzată că a umilit un elev pentru că i-ar fi oferit un mărțișor urât

FOTO: Wokandapix/Pixabay.com
FOTO: Wokandapix/Pixabay.com

O învățătoare de la o clasă a III-a din comuna argeșeană Slobozia este acuzată că ar fi umilit un elev după ce a primit un mărțișor. Aceasta i-ar fi spus că mărțișorul pe care l-a confecționat copilul este urât. Părinții spun că băiețelul nu mai vrea să meargă la școală.

Potrivit adevarul.ro, incidentul a avut loc pe 1 martie. Elevul a mers la școală cu o ciocolată și un mărțișor pe care l-a confecționat el. După ce i le-a oferit învățătoarei, în fața celorlalți colegi, l-ar fi umilit spunându-i că e urât mărțișorul și ar fi trebuit să-i cumpere unul de calitate. Băiețelul a ajuns acasă plângând după ore și le-a spus părinților că învățătoarea l-a jignit.

Superiorii învățătoarei spun că au analizat situația și că nu se impune ca aceasta să fie cercetată disciplinar.

Părinţii băiatului, care a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv, au făcut sesizare şi la Inspectoratul Şcolar Argeş şi precizează că au venituri foarte mici ca să îşi poată permite să cumpere mărţişoare. De asemenea, băieţelul are o afecţiune oftalmologică, având nevoie de intervenţii chirurgicale la ambii ochi.

Potrivit adevarul.ro, rudele copilului spun că acesta este extrem de afectat de incident şi că nu mai vrea să meargă la şcoală de frica învăţătoarei. La rândul său, învăţătoarea a declarat că nu l-ar fi jignit pe băieţel şi că i-ar fi spus doar că nu trebuia să cheltuiască banii pe mărţişor şi ciocolată. Tatăl băieţelului a cerut conducerii şcolii din Slobozia să îi permită să stea pe holul şcolii în timpul orelor, pentru a preveni alte incidente, iar solicitarea i-a fost aprobată.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.