O grupare din Rusia a revendicat atacul în care a murit fiica lui Dughin

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Atentatul în care a murit fiica lui Alexander Dughin, unul dintre idiologii preferați de Vladimir Putin, a fost revendicat de o grupare de gherilă rusă. „Îl declarăm pe Vladimir Putin un uzurpator și criminal de război”, scrie într-un manifest publicat pe mai multe site-uri. Cu toate acestea, simpatizanții lui Putin acuză Ucraina pentru acest atac.

Kievul a negat că ar avea vreo implicare și avertizează că rușii ar pregăti o acțiune de amploare, înainte de Ziua Independenței Ucrainei, care este sărbătorită pe 24 august. Atunci se vor împlini 6 luni de la invadarea Ucrainei.

Fostul deputat rus Ilya Ponomarev a declarat, la Kiev, că bomba care a ucis-o pe Daria Dughina a fost pusă de un grup clandestin.

„Această acțiune, la fel ca multe alte acțiuni partizane desfășurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Națională Republicană (ANR)”, a declarat Ponomarev.

El a vorbit într-o emisiune difuzată la ora 19.00 pe „February Morning”, un canal de televiziune de opoziție în limba rusă pe care l-a lansat la Kiev, la începutul acestui an. „Un eveniment memorabil a avut loc noaptea trecută în apropiere de Moscova.

Acest atac deschide o nouă pagină în rezistența rusă la putinism. Nouă – dar nu și ultima”, a completat el.

Ponomarev a declarat că partizanii din interiorul Rusiei sunt pregătiți să comită alte atacuri similare împotriva unor ținte de profil înalt legate de Kremlin, inclusiv oficiali, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate ale Rusiei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.