„O furtună istorică de iarnă” este așteptată în SUA. 200 de milioane de americani ar putea fi afectați

FOTO: prosperitymentr/Pixabay.com
FOTO: prosperitymentr/Pixabay.com

Temperaturile specifice primăverii ar putea fi înlocuite brusc de căderi masive de zăpadă și vânturi puternice în Statele Unite ale Americii.

Mesajul alarmant este transmis de Serviciul Național de Meteorologie al SUA și este valabil pentru porțiunea care se întinde de la Munții Stâncoși până la Marile Lacuri, potrivit Reuters.

Furtuna se formează în Pacific și, din cauza inundațiilor, au fost deja evacuați oameni din Oregon. Începând de miercuri, sunt așteptate ploi urmate de viscol în regiunea Munților Stâncoși. Fenomenul s-ar putea deplasa apoi spre zona de câmpie.

Meteorologii americani atrag atenția că în unele regiuni din vestul Minnesotei și sud-estul Dakotei de Sud sunt prognozate căderi de zăpadă de până la 76 de centimetri.

Una dintre cele mai mari platforme de meteorologie din lume, AccuWeather, scrie pe site-ul său că în jur de 200 de milioane de oameni se află în calea furtunii.

Serviciul meteorologic din regiunea Minneapolis-Saint Paul a scris pe Twitter că „este posibil ca o furtună istorică de iarnă să producă efecte severe miercuri noapte până vineri dimineață”.

Pe 13 martie, aceeași regiune a fost lovită și de o furtună puternică denumită „ciclon-bombă”. Deși calendaristic începuse primăvara, părea că în centrul Statelor Unite s-a întors iarna.

Vântul puternic a smuls acoperișuri, iar ninsorile au paralizat traficul și au provocat accidente în lanț. Au fost afectate sever statele Nebraska, Iowa, Colorado și Wyoming. Pe aeroportul Denver au fost anulate peste 1.400 de zboruri din cauza ninsorii.

Furtuna prognozată pentru perioada următoare ar putea să agraveze efectele inundațiilor care au avut loc în luna martie de-a lungul fluviului Missouri.

FOTO: prosperitymentr/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.