O fetiță își vinde picturile pentru ca un băiețel să îşi audă mama pentru prima dată

sonia geambașu
Sonia își vinde picturile și desenele pentru a-l ajuta pe Nicușor. Foto: Oana Geambașu via gandul.info

Sonia Geambașu, o fetiță de 7 ani, își vinde picturile și desenele pe care le face pentru a strânge bani pentru un băiețel în vârstă de 6 ani din Republica Moldova care nu poate să audă, scrie gandul.info.

Oana Geambașu, mama Soniei, a înființat o asociaţie care strânge fonduri pentru a ajuta copiii să audă, iar Nicușor, un băiat din orașul Cahul din Republica Moldova este primul care va fi ajutat direct de organizație.

“Matematic vorbind, dacă 350 oameni ar dona 30 lei, s-ar strânge aproape jumătate din suma necesară, iar dacă alţi 250 de oameni ar dona 10 euro, s-ar strange şi cealaltă jumătate. Practic este vorba de puţin peste 600 oameni care, dacă ar dona fiecare o sumă de până în 50 lei, Nicuşor ar putea fi operat”, a povestit Oana.

Nicuşor s-a născut pe 25 martie 2008 în Cahul. La 2 ani si 4 luni a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzitivă sever-profundă. Audiograma lui indică o pierdere severă de auz: băiatul aude doar sunetele foarte puternice, precum cele produse de un camion sau de un picamer.

“Este un băieţel vesel, foarte pozitiv şi prietenos, în ciuda faptului că în lumea lui este linişte, că nu poate vorbi ca toţi ceilalţi copii şi nu aude glasul mamei. Merge la grădiniţa nr. 2 din Cahul, o grădiniţă normală şi se chinuie să ţină pasul cu colegii lui”, a arătat Oana.

Desene cu inimioare, prințese și curcubee

Anul acesta, copilul poate primi cel mai frumos cadou din toata viaţa lui: auzul și vocea mamei sale, Iuliana, mai scrie gandul.info. Prețul unui implant cohlear este de 25.000 de euro, iar până acum s-au strâns 20.000 de euro.

Fetița Oanei, Sonia, s-a implicat și ea în campania pentru Nicușor și a participat la strângeri de fonduri. Ieri, și-a vândut desenele cu prințese și curcubee ca să adune bani pentru băiatul din Republica Moldova. Acum, ea pregătește noi lucrări pentru 15 decembrie când, la Club 99, mama ei va organiza un stand-up caritabil.

nicușor
Nicușor are nevoie de un aparat special pentru a auzi. Foto: Oana Geambașu via gandul.info

Iar pe 11 decembrie, doritorii pot dona bani la Clubul Ţaranului Român, la un concert caritabil marca „Charity by 99”.

“Sonia a făcut desene să le vindem pentru Nicuşor, cu inimioare, şi prinţese, şi cu curcubee. I-am spus că un băieţel are nevoie de un „Aud”, aşa cum îi spune ea aparatului auditiv şi că noi trebuie să facem ceva ca să îl ajutăm să audă şi el”, a explicat Oana.

Donaţiile se pot face și în contul Asociaţiei „Sonia Maria” – cu menţiunea “pentru Nicuşor”.
Cont BCR: RO66RNCB0484131725750001 RON
Paypal: oana.geambasu@gmail.com

Dacă v-a plăcut acest articol alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.