O fetiță a fost dată afară de la grădiniță chiar de ziua ei

FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com
FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com

Mama și bunicul unei fetițe de patru ani, din Craiova, acuză că educatoarea nu a mai primit-o în clasă pe motiv că este un „copil-problemă”. Potrivit familiei copilului, întreaga scenă a avut loc chiar de Sfântul Nicolae, zi în care fetița își serba ziua onomastică.

Potrivit gds.ro, scena a avut loc la Grădinița cu program prelungit „Voinciceii” din Craiova, la clasa unui cadru didactic cu 40 de ani experiență la catedră. Cadrele didactice au spus că e un copil care intră repede în conflict cu ceilalți colegi din clasă.

„De câteva luni am probleme cu fiica mea, în sensul că din momentul în care intra pe poarta grădiniţei şi ajungea la ea la clasă, plângea foarte rău şi spunea că ea nu mai vrea să vină la grădiniţă. Este o grădiniţă pe care o frecventează de mult. A fost acolo şi la creşă şi nu înţelegem ce are.

Au fost situaţii în care o luam cu mine la serviciu, pentru că îmi spunea întruna: doamna mă pedepseşte, domna mă ceartă, doamna mă pune în mijlocul clasei. Am încercat să discut cu educatoarele, să discut cu unii dintre părinţi şi cu directoarea.

Am fost şi la psihologul grădiniţei, am fost şi la alt psiholog. Toţi îmi spun că nu are nimic copilul şi că problema este în grădiniţă”, a spus mama fetiței, pentru Gazeta de Sud.

De partea cealaltă, educatoarea a recunoscut că a avut o discuție între părinți și că a spus că fetița este violentă, însă nu susține că nu a i-a interzis să intre în clasă.

„A venit părintele căruia i-a strâns copilul de gât şi a venit să întrebe ce s-a întâmplat. Mama cu fetiţa erau lângă mine şi nu aveam cum să evit situaţia. I-am spus aşa câteva. Nu a fost nici un conflict. Între copii a fost doar o discuţie contradictorie la masă.

În timp ce se punea felul al doilea au început să discute contradictoriu despre Moş. Şi băieţelul a spus nu că şi la mine vine moşul şi ea a sărit şi l-a strâns de gât. Şi eu am spus că nu a fost conflict. Şi mama a început să spună că şi pe ea a bătut-o anul trecut, ceea ce nu era adevărat.

După care doamna a fost revoltată că am avut discuţia în faţa copilului. Şi i-am spus că aşa a fost, că părintele era grăbit. După care eu am intrat cu copii în clasă. După care mi-a spus: doamna Mariana, sărbători fericite! Şi a plecat”, a declarat educatoare, pentru Gds.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.