O femeie și-a recunoscut tatăl în pozele făcute în spitalul din Reșița: „Mi s-a oprit respirația, pur și simplu nu am mai putut”

O femeie care locuiește în Belgia și a văzut imaginile care au circulat pe internet surprinse în Spitalul Județean Reșița și-a recunoscut tatăl în imagini. Tatăl Elenei Pelepcu, în vârstă de 77 de ani, a mers la spital pentru o problemă la picior. A fost diagnosticat cu coronavirus și internat. Din păcate, și-a pierdut viața.

„Când am văzut în ce condiții sunt acolo eu tot am dat, am dat și când o dată mi-a apărut tata, că e ăla care stă pe coridor jos, dacă ați văzut imaginile, ăla este tata. Vai, când l-am văzut mi s-a oprit respirația pur și simplu nu am mai putut. Atunci am fost la pământ, pur și simplu toată noaptea nu am dormit sunt epuizată”, a mărturisit Elena Pelepcu, potrivit Digi24.

Pe holurile Spitalului Județean din Reșița au fost surprinse mai mulți pacienți îmbrăcați sumar sau dezbrăcați complet, mizerie și chiar porumbei. Managerul a primit o amendă de 10.000 de lei de la Inspecția Sanitară de Stat.

Romeo Dunca, noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a criticat extrem de dur medicii de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, pe care i-a acuzat că în ciuda salariilor mari fac doar intervenții simple, iar cazurile complexe le trimit la alte spitale.

„Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale…”, a declarat Romeo Dunca (PNL), citat de Express de Banat.

El a dat și un exemplu recent de pacient refuzat de medicii reșițeni: „Știm ce s-a întâmplat cu o pacientă în urmă cu o săptămână care avea nevoie de o operație toracală, avea COVID, și bineînțeles că nu se putea face la Reșița și așteptăm să vedem dacă o primește pe undeva, la Timișoara sau Târgu Mureș. Deci nu putem să facem niște intervenții mai serioase ca să putem să luăm și noi niște bani de la Casa de Asigurări. Actul medical nu este atât de calificat pe cât sunt calificările la specializările medicilor și la salariile pe care le iau. Medicii rezidenți totuși au salarii foarte mici”, mai spune Dunca.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.