O femeie și-a înscenat răpirea pentru a obține bani de la soț

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

O femeie, de 36 de ani, din localitatea Tismana, judeţul Gorj, şi-a înscenat propria răpire pentru a obţine de la soţul ei 5.000 de lei. Bărbatul a primit un telefon anonim şi i s-a transmis că trebuie să plătească 5.000 de lei pentru a-şi mai vedea soţia în viaţă.

În plus, fata lui trebuia să se întoarcă la fostul ginere.

„La data de 4 iunie, un bărbat din oraşul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soţia sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă şi presupune că e ţinută cu forţa de ginerele său, la locuinţa acestuia din oraşul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-şi vadă soţia doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, şantaj şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Femeia a fost depistată pe o stradă din Târgu Jiu Femeia a fost prinsă de poliţişti pe o stradă din Târgu Jiu Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Oraşului Tismana, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Gorj, au continuat activităţiile în cauza penală , ocazie cu care au identificat femeia de 36 de ani, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Târgu Jiu, aceasta fiind condusă la sediul IPJ Gorj.

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că femeia şi-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soţul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5. 000 de lei pentru eliberarea sa.

În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi inducere în eroare a organelor judiciare, iar poliţiştii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu“, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.