Familia unei femei din Iași a cerut autorităților să rezolve o situație ilară. Aceasta, care a murit în 2016, mai are un certificat de deces emis în 1995, după identificarea unui cadavru. Potrivit Digi24, rudele au reclamat situația, iar Direcția de Evidență a Populației a dat în judecată Poliția.
De asemenea, documentele din 1995 au fost distruse, iar acum nu este clar cine este cadavrul identificat greșit în urmă cu 21 de ani.
Luna trecută, un bărbat de 63 de ani din județul Vaslui, declarat mort în 2016, deși este în viață, nu a reușit să convingă instanța să anuleze certificatul de deces, din motive procedurale.
Bărbatul spune că a pierdut procesul pentru că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunțarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă.
Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia și și-a vizitat familia ultima dată în 1999. Din cauza neînțelegerilor cu familia a rămas în Turcia și a rupt orice legătură cu rudele. În 2013, pentru că nu a mai primit nicio veste de la el, soția a solicitat în instanță declararea decesului acestuia.
La începutul acestui an, Constantin Reliu a fost depistat de autoritățile turce cu actele de ședere expirate și a fost expulzat. La sosirea în țară a aflat că este decedat în acte, iar acum nu are niciun venit și nu se poate angaja.
Bărbatul spune că ar vrea să-și recupereze actele și să se întoarcă în Turcia, acolo unde pretinde că ar avea o firmă.
În luna februarie, un brăilean spunea că a primit acasă un proces verbal cu o amendă pentru tatăl său. Doar că tatăl acestuia a murit în vara anului 2016. Poliția Locală din Brăila l-ar fi amendat cu 500 de lei pentru că ar fi scos mașina la vânzare „într-un loc neamenajat pentru acest scop”.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: